edith-m-1.0-740x784-2-370x392

‘Wij zijn beter met diëten.’

Hallo, mijn naam is Edith

Mijn naam is Edith Meyering en ik ben in 1993 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam, studierichting Voedingskunde en Diëtetiek. Na mijn studie heb ik een aantal jaar gewerkt in de levensmiddelenindustrie en bij een fabrikant van medische voedingen en hulpmiddelen.

Ik heb echter altijd een eigen praktijk willen hebben, en in 1999 heb ik mijn droom verwezenlijkt en ben ik mijn eigen praktijk gestart  in Oudorp.

In 2004 is mijn praktijk uitgebreid met een tweede locatie: bij Fysiotherapie Oudegracht in het centrum van Alkmaar. Dit is een praktijk waar meerdere disciplines samenwerken.

In 2017 is er een 3e locatie bijgekomen, in Huisartsenpraktijk Omarkhel aan de Frans Halsstraat in Alkmaar en in 2020 ’t Praethuys, centrum voor leven met en na kanker.

Ik werk samen met verschillende huisartsen en praktijkondersteuners voor een optimale dieetbegeleiding.

Ik geef zowel voedingsadvies als dieetadvies aan volwassenen en kinderen. Ik begeleid mensen in hun dagelijkse zoektocht naar een verantwoorde leefwijze (gezond voedingspatroon en voldoende beweging).

Aangesloten bij…

Ik doe mijn werk nog steeds met heel veel plezier. Het is iedere keer weer een uitdaging om voor mensen een persoonlijk behandelplan op te stellen dat past in hun dagelijkse ritme. De begeleiding is altijd “maatwerk”.

Als diëtist ben ik ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten, Maatschap Voedingswijs, deDenk, HONK ketenzorg Diabetes mellitus, Ketenzorg COPD, Ketenzorg CVRM en Netwerk Oncologie.
Er worden regelmatig bijscholingen gevolgd om de kennis up to date te houden (zie bij scholingen voor een overzicht van de gevolgde scholingen).

Naast het begeleiden van cliënten verzorg ik groepsvoorlichtingen over gezonde voeding en geef ik les aan POH-ers in opleiding (Praktijk Ondersteuner Huisarts) aan INHolland en INHolland Academy.

Contact

Algemeen telefoonnummer:

Tijdens het spreekuur kan ik niet direct opnemen.
Bij geen gehoor vraag ik u uw boodschap in te spreken op de voicemail. U wordt dezelfde dag nog terug gebeld.

Stuur een bericht!