Werkwijze

De dieetbegeleiding start bij het eerste consult. Een afspraak voor dit eerste consult kunt u maken met en zonder verwijsbrief van uw huisarts (zie Vergoeding en tarieven).

U kunt bellen voor het maken van een afspraak. Ook kunt u via de website of email een bericht sturen, ik neem dan contact met u op voor het plannen van de eerste afspraak. Na het maken van de eerste afspraak ontvangt u een SMS met een link naar de MijnZorgApp. In deze app kunt u uw afspraak en informatie over de praktijk bekijken. Ook ontvangt u herinneringen voor uw afspraken, ook als u de app niet gebruikt. In dat geval ontvangt u een reminder via SMS of e-mail.

Plan direct een afspraak
beeld-19
Het eerste consult:

Het eerste consult duurt ongeveer een uur. In het eerste consult neem ik een uitgebreide anamnese af om informatie te verzamelen over uw persoonlijke omstandigheden, klachten en een beoordeling van uw huidige voeding-, bewegings- en leefpatroon.

Daarnaast vinden er eventuele metingen plaats zoals het meten van het gewicht, de lengte (berekenen BMI), de middelomtrek en de vetmassa door middel van een impedantie meting

Aan de hand van de verzamelde gegevens bespreken we samen wat er binnen uw huidige eet- en leefpatroon veranderd zou moeten worden. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met uw persoonlijke omstandigheden en wensen. Vervolgens stel ik een persoonlijk behandel/dieetplan op, dat u via de post of (beveiligde) email via Zivver thuis gestuurd krijgt. Dit dieetplan bestaat uit een “op maat” gemaakt voorbeeld dagmenu met daarbij informatie hoe u op deze basislijst kunt gaan variëren.

Graag meenemen naar het eerste consult:
– de verwijsbrief
– het plaatje van uw ziektekostenverzekeraar
– een identiteitsbewijs
– overzicht van uw medicatie/voedingssupplementen

Het tweede consult:

Het tweede consult vindt ongeveer 3 weken na het eerste consult plaats en duurt 30 minuten. Tijdens dit consult wordt er o.a. gekeken naar de voortgang van het dieet en het resultaat. We bespreken valkuilen/knelpunten en oplossingen daarvoor. Zo nodig wordt het advies bijgesteld. Er wordt aandacht besteed aan het lezen van etiketten op verpakkingen, om steeds weer de juiste voedingskeuzes te kunnen maken.

Vervolgconsulten:

Naar wens kunnen er vervolgconsulten afgesproken worden, die ongeveer 15 – 30 minuten duren. Het aantal consulten en de tijd tussen de consulten wordt in overleg met u vastgesteld. Tijdens deze consulten wordt er uiteraard gekeken naar de voortgang en resultaten en is er aandacht voor de motivatie. Ook bespreken we onderwerpen als uit eten, vakantie etc.

Contact

Algemeen telefoonnummer:

Tijdens het spreekuur kan ik niet direct opnemen.
Bij geen gehoor vraag ik u uw boodschap in te spreken op de voicemail. U wordt dezelfde dag nog terug gebeld.

Stuur een bericht!